کتاب " بهداشت و فوریتهای پزشکی در مراقبتهای زیبایی" با تیراژ 500 جلد در سال 1394 توسط گروهی از نویسندگان دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد انتشار یافت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی، دکتر محمد تقی قانعیان عضو هیئت علمی و مدیر گروه بهداشت محیط این دانشگاه و  یکی از مولفان کتاب اظهارکرد: آرایشگاه ها و سالن های زیبایی از جمله اماکنی هستند که رعایت بهداشت در آن‌ها ارتباط تنگاتنگ با سلامت جامعه دارد، بنابراین متصدیان این صنف باید با ضوابط بهداشتی و مخاطرات مربوط به فعالیت‌های اجرایی مربوطه آشنایی کامل داشته باشند.

وی ادامه داد:  این اماکن مشمول آیین‌نامه اصلاحيه ماده 13 قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی هستند. طبق این آيين‌نامه (مصوب آذر ماه 1379)، ضوابط بهداشتی مربوطه باید در آرایشگاه ها رعایت گردد، در غیر این صورت آرایشگران مجاز به بهره‌برداری از مراکز مربوطه نبوده و دریافت پروانه کسب نیز منوط به رعایت این قوانین بهداشتی است.

قانعیان خاطرنشان کرد: بر اساس ماده 13 از آيين‌نامه اجرايي اصلاحيه ماده 13 کلیه متصدیان و اشخاص شاغل در آرایشگاه ملزم به گذراندن دوره ویژه بهداشت عمومی و داشتن گواهی نامه معتبر مربوطه هستند. براساس قانون اعتبار گواهی‌نامه‌ دوره آموزشی بهداشت عمومی (بهداشت اصناف) 3 سال است و بعد از آن نیاز به گذراندن مجدد دوره آموزشی جهت اخذ مجدد گواهی نامه مربوطه است.

وی همچنین تصریح کرد: علاوه بر آرایشگرها، افرادی که به عنوان هنرجو از طریق سازمان فنی حرفه ای دوره های مربوط به آرایش و مراقبت زیبایی نظیر آرایش و پیرایش زنانه، پیرایشگر مردانه، کاربر مواد شیمیایی در آرایش زنانه و پیرایش مردانه را می گذرانند، نیز می بایست براساس سرفصل های مصوب این سازمان مباحث مرتبط با بهداشت، ایمنی و فوریت های پزشکی متناسب با فعالیت های آرایشگاه را بدانند.

دکترقانعیان مولف این کتاب همچنین متذکرشد: با توجه به اهمیت رعایت موازین بهداشتی و ایمنی در آرایشگاه ها، نویسندگان این کتاب مجموعه ای را مشتمل بر مباحث بهداشت محیط، بهداشت و ایمنی شغلی و فوریت های پزشکی تدوین و امیدوارند مورد استفاده هنرجویان فنی حرفه ای، آرایشگران و عامه مردم قرار  گرفته و بتواند در ارتقای سلامت افراد جامعه و به ویژه پرسنل شاغل در آرایشگاه ها مؤثر باشد.

به گفته وی دکتر محمد حسن نجفی، مهندس رضاعلی فلاح زاده، فاطمه منصوری، سمانه السادات ملک ثابت، فریبا منصوری و   راضیه راستگویان از جمله مولفان کتاب " بهداشت و فوریتهای پزشکی در مراقبتهای زیبایی"  هستند.

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا